Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Consilierul-contrabandist vrea restabilit la MAEIE

Consilierul-contrabandist vrea restabilit la MAEIE

Iurie Cerbari, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), care a fost destituit din funcţie în toamna anului 2010, după ce, la sfârşitul verii, fusese reţinut de către autorităţile vamale româneşti, în timp ce încerca să traverseze frontiera cu mai multe mii de ţigări nedeclarate, cere, în judecată, să fie restabilit la muncă.

Astăzi, Cerbari nu s-a prezentat la şedinţa de judecată de la Curtea de Apel. Pentru că nu solicitase ca dosarul să fie examinat în absenţa sa, judecătorul a stabilit o altă şedinţă. Jurista MAEIE a solicitat să fie prezentate drept probe rezultatele anchetei interne ministeriale, în rezultatul căreia a fost eliberat Cerbari.

Amintim că ancheta de serviciu în privinţa lui Iurie Cerbari, consilier în cadrul MAEIE, a demarat a doua zi după reţinerea acestuia, iar eliberarea sa din funcţie este motivată de «încălcarea normelor de etică profesională». «Este cea mai dură pedeapsă care poate fi aplicată conform Codului Muncii», specificase la acel moment ministrul Iurie Leancă.